حق ماموریت

حق ماموریت

کارگرانی که به موجب قرارداد و طبق توافق صورت گرفته بین کارفرما و کارگر  به ماموریت کاری کاری خارج از محل خدمت خود اعزام می شوند فوق العاده حق ماموریت تعلق می گیرد.این فوق العاده ماموریت نباید کمتر از مزد ثابت و یا مزد مبنا  باشد

  • در قرارداد اولیه اعزام به ماموریت باید پیش بینی شده باشد در غیر اینصورت کارگر وظیفه ای در انجام ماموریت ندارد
  • کارفرما مکلف است وسیله یا هزینه رفت و برگشت آن ها کارگر تا محل ماموریت را تامین کند
  • انجام وظایف در زمان ماموریت مانند انجام وظیفه در محل خدمت می باشد و در صورت بروز مشکل مانند حادثه در زمان ماموریت، تمامی قوانین حادثه ضمن کار مشمول آن می شود
  • مدت زمان ماموریت بر اساس توافق طرفین می باشد
  • هزینه ایاب و ذهاب بر عهده کارفرما می باشد که به مبلغ فوق اضافه می شود.
  • هزینه خوراک بر عهده کارفرما نمی باشد مگر اینکه طبق عرف خوراک بر عهده کارفرما باشد.
  • مکان اقامت طبق توافق طرفین می باشد.

در لیست حقوق به چه مواردی تعلق می گیرد؟

در مواردی که کارگر برای انجام کار حداقل ۵۰ کیلومتر از محل کارگاه دور شود و یا ناگزیر باشد حداقل یک شب در محل ماموریت بماند و اقامت شبانه داشته باشد ، حق ماموریت به ان تعلق می گیرد. در صورت وجود هر یک از شرط های مذکور حق ماموریت مشمول می شود. برای مثال اگر فردی بیشتر از ۵۰ کیلومتر از محل ماموریت دور نشود ولی اقامت شبانه داشته باشد، مشمول حق ماموریت می شود و یا بلعکس بیشتر از ۵۰ کیلومتر از محل خدمت دور شود ولی اقامت شبانه نداشته باشد باز حق ماموریت دریافت می کند. 

لازم به ذکر است در محاسبه حق ماموریت چنانچه شروط انجام ماموریت دو بار در یک روز مشمول کارگر شود، ماموریت انجام شده مجموع یک مورد به حساب می آید و برای یک روز پرداخت می شود. برای مثال در صورت خروج از محدوده محل خدمت با فاصله مشخص بیش از دو بار، کارفرما ملزم به پرداخت دو حق ماموریت نمی باشد.

نحوه محاسبه حق ماموریت

فوق العاده ماموریت طبق توافق کارفرما و کارگر می باشد، که این مبلغ نباید از حداقل مبلغ پرداختی کمتر باشد . بنابراین می بایست این مبلغ حداقل حقوق را طی فرمول زیر بدست آورد.

(حقوق ثابت / ۳۰ ) * تعداد روزهای ماموریت = فوق العاده حق ماموریت

حداکثر مدت زمان ماموریت برای کارگران

محدودیتی برای مدت زمان ماموریت در قانون وجود ندارد. مدت زمان ماموریت نیز مانند تمامی موارد به توافق بین کارفرما و کارگر بستگی دارد.

ساعت کاری در زمان ماموریت

ساعات کاری محل ماموریت نیز شبیه همان ساعات کاری در محل کارگاه می باشد.

  • در صورت بیشتر بودن ساعات کاری در ماموریت باید اضافه کار محاسبه شود.
  • در صورت کار در شیفت شب باید شبکاری تعلق می گیرد
  • در صورت کار در روز های جمعه باید جمعه کاری محسوب شود 

آیا هزینه خوراک و اقامت در حق ماموریت لحاظ می شود؟

پرداخت هزینه بابت غذا و یا اقامت کارگر در زمان ماموریت به توافق کارگر و کارفرما بستگی دارد چرا که در قانون حق ماموریت به آن اشاره نشده است. هرچند که می توان این مورد را به عرف در کارگاه ارجاع داد . چنانچه در ماموریت های قبلی پرداخت شده باش باید ادامه یابد و در غیر اینصورت مسئولیت بر گردن کارفرما در قبال هزینه خوراک نمی باشد. هزینه اقامت طبق توافق طرفین باید باشد و کارگر می بایست تمامی هزینه های سفر را بصورت فاکتور در اختیار کارفرما قرار دهد.

آیا حق ماموریت و فوق العاده ماموریت مشمول مالیات و بیمه می شود؟

حق ماموریت مشمول کسر مالیات نمی شود. البته می بایست مدارک مربوط به ماموریت در کارگاه ثبت باشد تا در صورت نیاز در هنگام بازرسی مالیاتی در اختیار بازرسان قرار بگیرد. برای ثبت ماموریت و مقبولیت ان می بایست حداقل یکی از دو شرطی که در بالا به ان اشاره شد، که شامل اقامت شبانه و یا فاصله ۵۰ کیلومتری از محل خدمت را دارا باشد.حق ماموریت مشمول کسر بیمه نیز نمی باشد ولی لازم است یک نسخه از حکم ماموریت برای تامین اجتماعی ارسال شود تا در صورت بروز حادثه در ماموریت خدمات درمانی و مستمری برای کارگر لحاظ شود. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.